Simple Instructions

Tiada cara menggunakan Wordpress selama 7 hari di sini.

Blogger.com is a very simple tool to use. Dalam masa beberapa jam jah kau dah berjaya memiliki sebuah blog. Tak macam Wordpress tu. Kena setting sana sini sebab kau ada hosting and domain. Silap setting mampus lah blog kau tak jadi langsung!

Untuk apa kau nak belajar benda yang memerlukan kau hampir 7 hari kalau ada alternatif lain? Yeah. Walaupun Blogger.com ni free and tak ada domain untuk kau. Tapi apa bezanya Wordpress dengan Blogger? Daripada kau kena bayar setiap tahun beratus untuk domain baik kau duduk senang lenang dengan blogspot. Free of charge!

Melainkan kau kerja gaji ribu riban untuk satu job so go ahead guna lah domain and hosting banyak-banyak. Tapi kau takat student lagi. Dah bercita-cita besar guna domain. Lebih-lebih lagi ada kes budak mintak mak dia bayarkan domain fee dia.LOL! Menyusahkan mak bapak jah yang tak tahu pape pasal dunia blogging.

Dua-dua pun platform untuk tulis blog. Untuk luahkan isi hati. Tak ada bezanya. Why you must pay more if there is a free things for you? Guna Wordpress untuk jadi pro blogger? Kalau pro dalam dunia blogging buat apa. Kau pro ke dalam segala hal kat dunia fana kau? Tidak kan. Berlagak jah lebih dalam dunia blogging.

p/s: We are the people who using blogspot. We don't know what the purpose we created this blog. We can create a thousand blogs on blogger.com because is zero cost!

8 Response to "Simple Instructions"

  1. ururules says:

    aku gune wordpress free jek. setting sejam jek. tade bayar2 pung. huhu.

    awak menulis untuk apa?

    that's the idea.

    bukan kau pakai ape?

    when the passion is there,guna apa pun tak jadi masalah.

    zmm1007 says:

    hehe..
    guna wordpress.com , it is a free blog same like blogspot
    wordpress.org yang kena bayar.
    so, i think mana2 antara 2 ni pon bole kalau mahu free..ikut rasa masing2 la kan.
    tak susahlah guna wordpress..sama simple je ngan blogspot.
    btw, sekarang sedang berblog di bawah wordpress.com
    tiada duit nak beli domain sendiri.

    ururules says:

    ahah! okes.. good infos.

    aku menulis sebab tanak buat keje kat opis. aku rase lah. lol

    Aku pakai blogspot walaupun aku mahir HTML dan bley beli domain n hosting.

    Sebab aku nak pakai yang free .. tu jer.

    Datang ramai join blogspot aku..

    una berry says:

    y bother bout the domain?
    blogging is to express ur thought
    not for bragging or making money
    huh

    ebizon9 says:

    kita boleh saja menggunakan blogger atau free wordpress jika suka blog wp, semuanya mempunyai keistimewaan tersendiri. Terdapat lagi beberapa blog percuma yg lain..

    'the choice is yours'

    yusri says:

    yeah zero cost
    i like it!

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger